PARADISE VALLEY




Hej igen! 
Nu har jag fått tag på internet för första gången sedan jag la upp senaste inlägget. Det har varit så skönt att vara helt utan internet och andra highteck och elektriska grejer i nästan en månad. Men om jag har förstått rätt så har vissa personer varit lite oroliga där hemma, typ mamma. Sorry men jag skrev ju att jag skulle åka till Paradise Valley och inte visste hit länge jag skulle bli där och att jag inte kommer kunna höra av mig. Ändå kommer det en vacker dag när vi sitter i vårat camp och äter en fräsch salad en holländare i hawaiishorts och solglasögon och säger att han har hört från en kille från Lettland som han träffat i Essauera att det finns en mamma till någon som heter Hanna Grkovic och att denna mamman är orolig. Detta är för övrigt första gången vi träffar en annan Europa sedan vi kommit till paradiset. HAHAH mamma 😂😍 ... Oh la la...

Hur som helst. Paradise Valley är en plats som ligger bänära staden banans town. Men vi har inte kunnat besöka staden förens nu eftersom översvämningarna för en månad sedan hade förstört vägen TOTALT!  Vi korsade vägen en gång. Dagen då vi kom hit. Det tog fyra timmar att "promenera" en strecka som med bil i vanliga fall tar 5-6 minuter. Där vägen hade varit låg bara stora stenblock dom vi klättrade mellan och på vissa ställen klättrade vi längst bergväggarna. Detta gjorde vi när solen gått ner men som tur var så var det inte många dagar kvar till fullmåne så vi hade lite ljus i alla fall.  Ibland var vi tvugna att vada genom vatten med ryggsäckarna över huvudet gör att dom inte skulle bli blöta. Dessa fyra timmar är nog dom mest äventyrligaste fyra timmarna i mitt liv hittills. Det går inte att beskriva upplevelsen med ord. Fantastisk och helt LIVSFARLIG!  Jag tänkte att om mamma kunde se mig klättra runt här mitt i natten över en översvämmad och förstörd väg, då hade hon kommit och hämtar mig. Men det gick ju bra i alla fall. Nu är vägen typ hel och jag gör mitt första beaök i banan town sen ankomsten. 

Paradise Valley är hur som helst otroligt vacker. Och pga vägen helt utan turister förutom oss och ibland en holländare eller någon i den stilen. Jag, Marysia, en kille från Iran som heter Ashkan och en kille från England son heter James bor på en vacker liten plattform intill ett stort varttenfall. Vi sover i valphög tunt lägerelden varje natt och badar i det kristallklara vattnet på dagarna. Vattnet kommer från källor i bergen och är alldeles ljummen. Och hur rent som helst.  Varje dag lagar vi mat över elden och så äter vi den utsökta frukten som växer runtomkring områdena. Det är verkligen ett paradis (men utan kaffe) och det är väldigt lätt att glömma bort tiden här. Dagarna bara går. Men jag tror att jag ska ta mig vidare i början på nästa år kanske. Men vi får se. 

Nyvaken från bädden bredvid brasan

Vårat hem

Marysia och James 

En av mina favorit pooler, lugn med lagom stark dusch

Lova att inte oroa er nu för jag vet inte när jag får wi-fi nästa gång. 

RSS 2.0